Prezentul capitol se aplica exclusiv achizitiilor facute prin intermediul magazinului online de catre cumparatori persoane fizice sau grupuri de persoane fizice constituite in asociatii.

In cazul contractelor care au ca obiect furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de cumparator sau personalizate conform solicitarilor acestuia, nu se poate uza de dreptul de retragere, cu exceptia situatiei in care produsele nu corespund specificatiilor. In aceasta situatie, aveti dreptul legal de a va retrage din contract, fara a preciza motivele unei astfel de decizii, in termen de 14 zile calendaristice de la data la care dumneavoastra sau o parte terta, indicata de dumneavoastra, alta decat curierul, intrati in posesia fizica a produselor comandate sau, in cazul in care au fost comandate mai multe produse printr-o singura comanda ce urmeaza a fi livrate separat, de la data la care dumneavoastra sau o parte terta indicata de dumneavoastra, alta decat curierul, intrati in posesia fizica a ultimului produs.

Aceasta data poate fi verificata si demonstrata prin documentele de livrare inmanate de curier. Perioada de retragere va expira dupa trecerea celor 14 zile calendaristice mentionate anterior.

Pentru a va exercita dreptul de retragere, este necesar sa ne instiintati folosind datele de contact pe care le veti regasi pe Vandercamp.com cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca.

Efectele retragerii

  • Daca va retrageti din acest contract, va vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile de livrare (daca astfel de costuri au fost suportate initial de catre cumparator, cu exceptia celor suplimentare, derivand din solicitarea unei alte modalitati de livrare decat cea standard oferita de noi), fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la data la care ne-ati comunicat decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Va vom rambursa sumele utilizand aceeasi metoda de plata pe care ati utilizat-o dumneavoastra pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. Cu toate acestea, dumneavoastra va veti asuma costul si riscul legate de returnarea produselor.
  • Fara a aduce atingere celor de mai sus, putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana cand ne veti furniza dovezi ca ati trimis inapoi produsele, oricare dintre acestea intervine mai intai. Returnarea produselor se va face fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile calendaristice de la data la care ne-ati comunicat retragerea, la urmatoarea adresa: str. Alexandru Constantinescu, nr. 18, sector 1, Bucuresti, Romania.
  • Costurile aferente returnarii produselor vor fi in sarcina dumneavoastra exclusiva. Daca doriti sa returnati produsele cu ramburs, suntem in drept sa refuzam preluarea coletului.
  • Returnarea integrala a contravalorii achitate se va face numai in cazul in care produsele returnate sunt in starea in care le-ati primit, nu prezinta modificari fizice, semne de purtare, lipsa etichetelor, a instructiunilor/documentatiei aferente si a ambalajelor originale (care trebuie sa fie complete si nedeteriorate). Responsabilitatea deteriorarii sau pierderii produsului trimis ca retur catre Vandercamp apartine exclusiv cumparatorului.
  • Daca produsul a fost utilizat de catre cumparator si nu mai poate fi returnat in stare perfecta, Vandercamp nu va putea returna contravaloarea acestuia. Sunteti asadar responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din alte manipulari decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.